Om Klitgaard-Crafts

Jannie Cathrine Klitgaard er grundlægger og den kreative kraft bag Klitgaard Crafts.

Jeg er både udlært blomsterdekoratør og uddannet Cand. mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling og BA i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.

Blomster og blomsterdekorationer

Mine kreationer har ofte et poetisk touch og et islæt af storytelling. En af min største inspirationskilder er Karen Blixen – som blomsterdekoratør. Hun var autodidakt indenfor blomsterverdenen, og i branchen ser man af til ned på hendes stil. Hendes blomsterarrangementer havde en passioneret, utæmmet vildskab, der ikke er til at tage fejl af, og som jeg er stor beundrer af.

Jeg fabulerer også med blomsterne. Jeg leder efter en stemning: en glemt, melankolsk drøm; en tabt mytologi, der vækkes til live igen. Måske taler jeg et lidt ekstravagant, floralt sprog, som kommer fra en ukendt verden, jeg ikke altid selv forstår, men blot formidler. Klitgaard Crafts Floral Design Studio har base på Vesterbro i København.

DIY-projekter for børn og voksne

En anden del af Klitgaard Crafts er diverse DIY-projekter for børn og voksne. Mangler du inspiration til halloween, juledekorationer, dørkranse, adventskrans, eller stemningsfulde gør-det-selv projekter, der kan pynte dit hjem på i december måned, så er du også velkommen til at tage et kig på Klitgaard Crafts sider.

Der medfølger af og til en lille guide til de DIY-idéer, jeg poster, så du selv let kan gå i gang. Du kan også finde vejledning og inspiration til, hvordan du får glæde af naturens og havens blomster indendørs i din egen stue. Jeg følger sæsonerne og giver tips til, hvordan du f.eks. binder din egen blomsterkrans af havens blomster, så du kan bruge den som bordpynt til en havefest eller til andre begivenheder.

Workshops med vilde blomster

Jeg holder af og til workshops om vilde blomster i naturen. Jeg sørger altid for, at jeg og de andre deltagere kun plukker det, man må ifølge Naturstyrelsen. Så ud fra det udgangspunkt samler vi kun en “hat fuld”. Mere behøver man heller ikke for at binde en flot buket med vilde blomster, som mange ellers regner som ukrudt. Vi nyder og iagttager også de mere sjældne, vilde, fredede blomster i skovbunden, men lader dem selvfølgelig stå uberørte.

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte mig, Jannie Cathrine Klitgaard, hvis du har brug for kyndig assistance og inspiration til forskellige kreative projekter: det kan være børnehaver, polterabends, blomster-walks og blomster-pluk-og-play.