Kaktusser i velour og fløjl

Har du også altid drømt om dejligt bløde kaktuser du bare må røre ved? Her er de!

Velour og fløjl kaktusser

Kaktusser – hvor er din brod?

Jeg ved ikke, hvor ideen kom fra, men pludselig skreg symaskinen bare på kaktusser. Jeg har ikke personligt noget horn i siden på kaktusser. De står ikke i mine vindueskarme, men det kunne de lige så godt, hvis de ikke var så bristefærdige af tropiske, varigerede planter (mere om det en anden gang).

De står dog i dag på mit gulv i stuen i rustikke blomsterkrukker. Bløde kaktusser højt på strå i vindueskarmen er nok lidt for provokerende for min kat, der sikkert let kunne fristes til at ville pære dem ned.

Udstoppede kaktusser

Det er egentlig ret enkelt at lave udstoppede kaktusser. Jeg vil ikke sige nemt, for det kan godt være bøvlet at sy sig frem til kaktussernes form og hud, om jeg så må sige.

De udstoppede kaktusser er i princippet pudevår som er syet sammen på maskine eller i hånden efter det mønster, man ser for sig i sit hoved. Derefter bliver de fyldt med pladevat og tilsidst lukket med et stykke stof i bunden. Endelig har jeg syet nogle “kaktusblomster” på. Det er bare nogle nogle mønstrede lapper af ældre dato. Dem har jeg engang fundet på et loppemarked.

Bløde DIY kaktusser på Etsy?

Jeg har så småt været i gang med at oprette et udstillingsvindue på Etsy. Det kunne være, at der nogle andre derude i verden, der ikke kan leve uden udstoppede kaktusser.

Jeg gik dog lidt i stå på prissætningen. Helt billige skal de ikke være, hvis man skal tage sig betalt for arbejdstiden. Måske åbner jeg alligevel med tiden en shop på Etsy. Skal jeg det, kunne jeg jo spørge dig om, kære læser? Kan verden leve uden udstoppede kaktusser i fløjl og velour?

Se også her på Klitgaard Crafts