Grøn hortensia adventskrans

Adventskranse behøver ikke at være lavet af gran. Hortensia giver fylde og karakter. Det har jeg udnyttet i denne grønne adventskrans på svævende løvefødder udsmykket i fri fantasi med tentakler i hjemmedrejet glimmer-jugendstil.

Adventskrans hortensia detaljer

Hortensia adventskrans i fri dressur

Jeg elsker både adventskranse og hortensiakranse. De to ting kan kombineres. Det satte jeg mig i hvert fald for at bevise med denne adventskrans.

Denne type af adventskrans er måske ikke noget, enhver kan lave, så jeg skal ikke kaste mig ud i en længere DIY-forklaring. Jeg kan dog godt afsløre, at der er anvendt metal til fødderne og gips til ornamenterne og så ellers masser af glimmer allevegne.

En hortensiakrans er ikke i sig selv enkelt at binde. Har du en rund oasiskrans kommer du dog ret langt. Den kan du stikke de fyldige hortensiakviste ned i.

Hortensiaen er ikke i sæson ved juletid. Dem, jeg har brugt, er plukket i efteråret, hvorefter de har hængt et par måneder til tørre.

Hortensia-adventskrans på metalfødder

Metalfødderne har jeg selv formet, og derefter har jeg plastret dem ind i gips, som jeg afslutningsvis har spraymalet. Lysholderne er i øvrigt brandsikre. Der er ikke nogen grund til at tage chancer.

Jeg har valgt grøn som farve. Hvorfor det? Fordi det ser godt ud, og fordi jeg fandt nogle skønne, grønne lys. Så var det bare, at jeg så adventskransen for mig med svungne art nouveau-detaljer og et touch af fantasy.

Hvis du på trods af mine advarsler alligevel vil forsøge dig med en hortensia adventskrans, så finder du nogle tips til at binde hortensiakranse andetsteds på denne side.