Foldede juleengle i papir

En gammel bog i falmet papir har den helt rette patina til en stemningsfuld juleengel, som selv børn kan lave (voksne må også gerne lave en).

Juleengle af gamle bøger

Julens engel går med en særlig glans, når den laves af papir fra gamle bøger. Elsker du også juleengler og selv at lave dem? Så er denne gulnede engel med rigeligt med patina måske noget for dig. Det er oven i købet en DIY juleengel, som (næsten) ethvert barn kan lave. Du skal bare bruge en gammel bog og noget nål og tråd og et par småting til.

Julengel lavet af gammelt bogpapirEnglens kastanjehovede

Jeg har i dette tilfælde brugt en kastanje, jeg havde til overs fra Halloween til englens hovede. Glorien over papirenglens hovede er en farvet piberenser, som du kan få i de fleste butikker for diy-folket i den søde juletid. De koster ingen penge. Kastanjen er sat fast med lidt ståltråd.

Det eneste småkomplicerede i denne foldede juleengel er fastgørelsen af den foldede englekrop med de udbredte vinger. Hvis du laver det med børnene, skal de nok have en lille smule hjælp med nålen og tråden. Men der er egentlig ingen ben i det.

Brug den rette type bogpapir

Denne måde at fastgøre kroppen og vingerne på, forudsætter, at bogpapiret er forholdsvis tykt. Det er de i gamle folianter og gulnede katekismebøger, og de er forholdsvis lette at opstøve i antikvarboghandlerne og på loppemarkeder.

Eller måske har du en gammel salmebog, som er gået i arv i familien i flere generationer. Der er sikkert en gammel tante, der er engang har sagt, at den skulle du passe på, for den var mange penge værd. Men tro mig: Det er de ikke. Eller det er de desværre ikke. For det fortjener de, de smukke, gulnede bøger fra dengang, der stadig var bogtrykkerkunst til, at være. Det er også det, jeg celebrerer med denne juleengel i papir – bogtrykkerkunsten.