Mandalaer af tørrede og pressede blomster

Der er både Jung, alkymi og Tibet i disse blomstermandalaer for mig. Samtidig er de også bare et meget tilfredsstillede spil mellem blomsternes farver.

Blomstermandalaer

Der er mange malerbøger med mandalaer derude. De har dog aldrig rigtigt lige været noget for mig. Jo, sammen med nogle unger, kan det være meget hyggeligt. På egen hånd har jeg brug for større udfordringer og en større palette.

I mine blomstermandalaer har jeg leget videre med konceptet og givet fladerne organisk liv med tørrede og pressede blomster.

Blomsterne har jeg alle mulige steder fra. Nogle har jeg plukket på Mols og i min venindes have og fra egen blomsterkumme i min baggård på Vesterbro. Andre er udsprungne, dryssende blomster fra blomsterhandleren, som jeg har købt for en slik. Nogle af de mere eksotiske blomster har jeg fået af en sød dame fra Sri Lanka, der selv dyrker, presser og tørrer økologiske blomster.

Ringene er lavet af messing. Det samme er den lille runde baggrundsplade i midten. Den lyserøde fjeragtige krans er lavet af tørret Lagurus-græs – også kaldet harehaler. De er kunstigt indfarvede. Den slags går jeg som regel langt udenom, men ingen regel uden undtagelser. Som gammel blomsterdekoratør kan jeg ikke altid stå for fristelsen for at bruge effekter.

Nogle af blomsterne er tørret over lang tid imellem tykke bøger. Andre er lyntørret efter min egen hemmelige opskrift.