Buket lavet på Mols

Naturbuketter

Naturbuketter – er der noget, der hedder det? Ja, hos mig er der. Det er unplugged blomsterbinding, og blomsterbinding, når det er mest naturligt. Naturbuketter er desuden noget alle kan lave. Man behøver ikke at have stået i lære 4 år som blomsterbinder som mig. Man kan bare gå ned i grøftekanten eller ud på blomsterengen og sammensætte en buket helt efter sit eget hoved. Det har jeg gjort i disse buketter.

Egnsportrætter med buketter

Buket lavet på Mols

Naturbuket fra mols

Denne buket er bundet på Mols, og den er alt, hvad jeg forbinder med det ret afsvedne og tørre, men uendeligt smukke landskab på Mols. Jorden er sandet og ikke særlig næringsrig. Det afspejler sig i de blomster, der gror der. Det er som regel ret små blomster, man finder: kornblomster, kodriver i gule og blå nuancer. Derudover er der masser af vilde græsarter, som hver har sin charme. Dem har jeg også strøet ud over denne baturbuket. Randen af de grønne blade er enkelte blade fra træer, og hvis jeg husker ret, er der også nogle “surblade”, som er en slags dansk rucula. Den smager, som navnet antyder let syrligt, men faktisk ret godt. Prøv den i små doser i salat engang.

Naturbuket fra Bornholm

Denne naturbuket er bundet af grøftekantsblomster fra Bornholm. Her tilbragte jeg en dejligt uge i et sommerhus tæt på Gudhjem og med en meget stor naturgrund. Det var ikke, fordi der var så mange deciderede blomster, men så var der så meget andet. Hvis jeg husker ret, så er der både snerle og brombærkviste i denne buket. Buket er bundet frit og løst efter “Karen Blixen-metoen”. Det vil sige asymmetrisk og småanarkistisk

Bornholmsk

.