Mexicanske halloween dødningshoveder

Lav en variant til halloween af det udskårne græskarhoved: Mal et græskarhoved med acrylfarver og udsmyk det med rhinesten. Se her, hvordan du gør.

Halloween-græskar er da noget, man skærer sig frem til? Ja, det er det også. Men hvorfor ikke give det et twist? Så slipper du også for svineriet med skålfulde af ubrugeligt græskarindmad.

Mexicansk halloween græskarhovedEt mexicansk halloween dødningehoved er faktisk ikke så off, hvis man tænker nærmere efter. Halloween kan i Danmark sidestilles med Allehelgensaften – dødefesten. Der er desuden mange af de bagvedliggende traditioner ved Halloween og Allehelgensaften, der har den samme rod. Og så fejres begge højtider d. 31. oktober.

De dødes dag i Mexico

I Mexico fejrer de “De dødes Dag” d. 1. og 2. november. Den mexicanske dødekult er ikke ligeså så meget Hollywood-horror som den amerikanske Halloween-tradition, men dødningehoveder og andre morbide påfund har de to begivenheder tilfælles. Så sig ikke, at mexicanske Halloween dødningehoveder ikke hører hjemme i dansk halloween DIY!

Her får du opskriften på de mexicanske dødningehoveder, jeg har lavet, og en liste over de ting, jeg har brugt.

Click here to add your own text

Det gode ved denne dødningehoved-DIY er, at hovederne ikke skal have evigt liv. Man behøver ikke tænke på pigmenter og grunding som en anden Leonardo da Vinci. Malingen skal bare holde et par uger, mens Halloween kører på sit højeste.

Derfor kan du snildt bruge acrylmaling, uden at du behøver at bekymre dig om, at malingen flyder eller skrider ud. Det gør ikke noget. Når den slags begynder at ske, er tiden alligevel kommet til, at du skal smide dine halloween-dødningehoveder ud.

Mexicanske græskar sculls – det skal du bruge

  • Et eller flere græskar. Gerne lidt aflange, så de har formen af et kranie
  • Acrylmaling. Jeg har brugt maling fra Søstrene Grene. Det kostede ca. 20 kroner pr. flaske
  • En mindre malerrulle, også indkøbt i Søstrene Grene
  • Rhinsten / farvede falske sten – selvklæbende
  • En japansk sprittusch (UNI-POSCA) til at tegne konturerne op med. Man kan ikke bruge en almindelig sprittusch til at tegne på græskarhoveder med, så vil farven flyde ud.

Herefter handler det bare om at finde nogle gode forlæg for dødningehoved-mønstrene. Det finder du hurtigt igennem en billedsøgning på Google eller via Pinterest. Søg på noget á la “Mexican sugar scull”. Der findes jo den fantastiske tradition i Mexico for at lave farvede dødningehoveder i sukker. Dem kan man lade sig inspirere af. Det har jeg i hvert fald gjort.

God fornøjelse og god græskarfornøjelse med dine egne mexicanske halloween- dødningehoveder! Send mig endelig et billede af dit færdige græskar på min facebook, hvis du har lyst.

Mexicanske halloween sculls af græskar
Græskarhoveder i sølv til Halloween

Flere DIY-ideer til Halloween

Mexicanske halloween dødningehoveder

Chestbuster – Halloween alien splatter kostume

Halloween pynt til børneværelset

Halloween kastanjer

Halloween hybrid: spøgelse-mumie-hangman

Spooky marmeladeglas til halloween

Halloween mumier

DIY-ideer til jul

Grantræ i pasteller klippet af fransk crepepapir

Juletræer klippet af crepepapir

Klitgaard Crafts i Hendes Verden

Servietfoldning af juletræ – sådan gør du

Juleklip – Dansende juleengle i nodepapir til juletræet

Krybbespil med glaskuplen Crystal fra Ikea og figurer fra Amazon

Små flettede julehjerter

Foldede juleengle i papir

Grøn hortensia adventskrans