Regnvejr? – nyd din have inden døre

Den danske sommer har det med at være ikke så lidt våd. Det skal dog ikke være regnvejret, der skal afholde dig fra at nyde din have i din ferie. For hvor meget får man nydt sine udsprungne stauder, når det står ned udenfor i lårtykke stråler? Jeg benyttede selv lejligheden i et øjebliks opholdsvejr og sprang lidt rundt i havebedet med en grensaks og en kurv til blomsterne. Forinden havde jeg lige lagt en kvart blok oasis i vand, så den kunne nå at suge sig godt våd i mellemtiden.

Som du kan se på billederne, valgte jeg at holde mig til de lilla nuancer, men der er frit valg på alle hylder. Du vælger selvfølgelig bare de blomster og farver, du helst vil nyde i din stue, eller hvor du nu vælger, at dit arrangement skal præsentere sig.

Sådan gør du

Skær oasisblokken til i en underskål eller en opsats. Sørg for, at oasisen rager 1-2 cm. op over kanten, så du også kan stikke blomsterstilke ind fra siden.

Start med at stikke grønt ind rundt i kanten hele vejen rundt om skålen. Vælg gerne store blade. De gør dekorationen mere rolig at se på efterfølgende.

Har du plukket nogle spidse blomster, f.eks. ridderspore, løvemund, lupiner, så sæt en kraftig øverst som topblomst. Før også én ud vandret i hver side af dekorationen. Stik så gerne lidt flere i, så der kommer en linje eller bevægelse med denne blomst igennem dekorationen.

Vælg nogle andre blomster, gerne med forskellige former, f.eks. et par storhovede blomster som roser, dahlia eller pæoner. Før også disse blomster gennem dekorationen, men undlad at føre dem op over topblomsten.

Brug også gerne brombærgrene eller andre bærranker. Fyld godt ud med grønt, så man ikke kan se oasisblokken.